Preview Mode Links will not work in preview mode

Helder - over water

Jun 11, 2020

In deze laatste aflevering van het eerste seizoen hebben we een speciale gast: Frank Deboosere! Met hem hebben we het over (wat anders) het weer, hoe hij dat heeft zien veranderen gedurende zijn carrière en hoe wolken en regenval zullen veranderen onder invloed van klimaatverandering. Maar ook over het belang...


May 28, 2020

Ons drinkwater wordt vooral gemaakt uit oppervlakte- en grondwater, maar wist je dat er in Kokszijde al bijna 20 jaar gezuiverd afvalwater uit de kraan komt? En waarom gebruiken we eigenlijk geen regen om drinkwater van te maken?

Met experten Manu Van Houtte (IWVA) en Pieter-Jan De Buyck...


Apr 23, 2020

Met alle drinkwaterleidingen in Vlaanderen kan je 1.5 keer de aarde rond, maar er lekt ook heel wat water uit weg; ongeveer 20%! En dat wordt door aanhoudende droogtes een groter aandachtspunt. Hoe bereiden drinkwaterbedrijven zich voor op droogtes? Hoe zorgen ze er voor dat onze drinkwatervoorziening niet in het...


Apr 9, 2020

Door klimaatverandering hebben we de afgelopen jaren heel wat droge periodes gekend. Maar ook als het dan regent, zorgt die stijging in temperatuur er voor dat het veel heviger regent. Hoe zal dat onze waterhuishouding in te toekomst beïnvloeden?

Met experten Patrick Willems (KULeuven) en Jan Goossens (Aquafin


Mar 17, 2020

We weten allemaal dat we niet kunnen overleven zonder water. Maar wat maakt water zo levensnoodzakelijk? Is water gezond? En maakt het uit of we het van de kraan of uit een fles drinken?

Met experte Marleen Finoulst (Bodytalk en Gezondheid en Wetenschap